Blog

Építőjáték csak fiúknak?

2021.10.19 15:08

Építőjátékot csak fiúknak?

Tévedés azt hinni, hogy építeni, az elemeket rakosgatni, pakolni csak a fiúk szeretnek! Az építőjátékozás személyiségformáló tevékenység, meghatározó szerepe van óvodás korban.A konstruálás, alkotás, átmenet a játék és a munka között, így minden gyerkőcnek szükséges, hogy találkozzon ezzel a játékformával.

Teljes Geosmart kínálatunk itt található.

Az építőjáték az egyik legnépszerűbb játékfajta az óvodás kor idején. A csoportszobákban biztosan találunk fa építőkockákat, legókat, habszivacs szőnyegeket, melyekkel a kicsik örömmel foglalatoskodnak. Vajon miért szeretik ennyire az építést?

 

Az építőjátékok szerepe a fejlődésben

Az építés iránti igény egyidős az emberiséggel. Valahol a biztonsággal hozható összefüggésbe, hiszen az ősember is elsődlegesen házat, kunyhót épített magának. Az építés alkotás, általa létrejön valami, amire büszkék lehetünk. A kisgyermekek is elsősorban ezért szeretik annyira: örömforrás a számukra, mivel dicséretet kapnak, mikor megmutatják a felnőtteknek, mit alkottak. Az építés során próbára teszik magukat: kreativitásukat, kitartásukat, kézügyességüket. Sokszor versenyeznek is egymással az óvodások: kinek lesz magasabb a tornya? Kinek lesz stabilabb a vára? 


Milyen építőjátékok léteznek?

A leghíresebb építőjáték valószínűleg a legó, ezt mindenki ismeri: apró kicsi színes műanyag kockákból, téglatestekből, aranyos kis emberkékből kell felépíteni egy elképzelt birodalmat. Ha valaki viszont modernebb, menőbb konstruáló játékra vágyik, nézzen szét az építőjátékok kategóriában, ahol több fajta mágneses építőjátékokat is talál gyermekének. Ezekkel például már a legkisebbek is játszhatnak, fiúk és lányok egyaránt.

A gyerekek bármiből képesek építeni, képzeletükre hagyatkozva sokféle építőelemet felhasználnak. Nekünk pedig csak az a dolgunk, hogy dícsérjük meg őket, értékeljük erőfeszítéseiket, hogy lássák, nem dolgoztak hiába!

Ide kattintva tudjátok megnézni TERMÉKAJÁNLÓnkat:

További érdekes tartalmakért keress minket facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/www.gyerekfejleszto.h

Jó játékot, kellemes időtöltést kívánunk!



Forrás
kandh_v2