Játék és Tanulás

KÉSZSÉGFEJLESZTÉSRE TERVEZETT JÁTÉKOK

A gyermekek számára a játék az egyik legfontosabb tevékenység. Ezen keresztül tapasztalja meg a körülötte lévő világot, 
ismereteket szerez, és ezen át dolgozza fel az eseményeket. Több területen is fejlesztő hatásúak egyszerre. Nagyszerű, hogy általuk úgy van lehetőségünk fejleszteni gyermekeink kicsi elméjét, hogy észre sem veszik, hiszen csupán játszanak. 
Amennyiben társasjátékot vásárolunk, érdemes a szabály elolvasása előtt csupán a részeit megtekinteni. Ebben az esetben számos egyéb felhasználási mód is eszünkbe juthat, amit a szabály nem tartalmaz. A játék használata során nem fontos mindig meghatározni azt, hogy ki nyert. A lényeg az élvezete és motiváló erejének kiaknázása a fejlesztés hatékonyságának növelése érdekében.
A játék továbbá a gyermeki tevékenységnek egyik megnyilvánulási formája, amely a fejlődő gyermek életében semmi mással nem pótolható. A kisgyermek számára a fejlődés alapvető tényezője, és ez a tevékenységének fő formája is. Fontos nevelési eszköz, mivel a játék felszabadult légkörében a gyermek mindig őszintén viszonyul környezetéhez, jellembeli tulajdonságait nem tudja leplezni, annak értékei és hiányosságai önkéntelenül, szabadon nyilvánulnak meg.
Küldetésünknek érezzük, hogy a társasjátékok fejlesztő hatásainak ismeretét folyamatosan bővítsük, a szülőknek segítséget nyújtsunk a választásban.
Válogass kedvedre a termékeink között, és ha segítségre van szükséged, fordulj felénk bizalommal!
Jó játékot, kellemes kikapcsolódást, boldog, kiegyensúlyozott gyermekkort kívánunk!
Üdvözlettel: Gyerekfejlesztő Webáruház csapata

JÁTÉK ÉS TANULÁS

A Gyerekfejlesztőnél hiszünk abban, hogy a Játékokon keresztüli Tanulás az egyik legfontosabb koncepció a gyermekfejlődése során. A játék révén a gyerekek kognitív, szociális és nyelvi készségeket tanulhatnak, és az önbizalmukat is építhetik, ami elengedhetetlen a élet kihívásaival való megbirkózáshoz.

De hogyan illeszkedik bele a SmartGames ebbe a folyamatba? Miért kínálnak olyan nagyszerű megoldást a játékok, a játszva tanulás lehetőségét kereső szülőknek és tanároknak?

Örömmel válaszolunk! Nézzük meg, hogyan foglalkozik a SmartGames a játékon keresztüli tanulás néhány kulcsfontosságú alapelvével.

A SmartGames játékok úgy lettek tervezve, hogy a gyerekek különféle kognitív készségeket használva oldhassák meg a kihívásokat. Ezért ki van emelve a játékok dobozain is, hogy melyek a legfontosabb kognitív készségek, amelyet a játék fejleszt.


KOGNITÍV KÉSZSÉGEK

Fejleszd a Térlátás és Tervezés készségeket, amikor a Három Kismalac játékot játszod. Serkentsd a Vizuális Észlelés-t és a Problémamegoldó készségeket a Szín kép kihívásainak megoldása során.

További információkért nézd meg teljes listánkat a Kognitív Készségekről.

Kognitív készségek, amiket a SmartGames játékok fejlesztenek:

Kognitív Készségek

- KONCENTRÁCIÓ
- FLEXIBILIS GONDOLKODÁS
- NYELV, BESZÉDFEJLESZTÉS, SZÓKINCS FEJLESZTÉS GYEREKEKNEK
- LOGIKA
- MEMÓRIAFEJLESZTÉS
- TERVEZÉS
- PROBLÉMAMEGOLDÓ KÉPESSÉG FEJLESZTÉS
- TÉRLÁTÁS
- GYORSASÁG
- VIZUÁLIS ÉSZLELÉS


SZOCIÁLIS KÉSZSÉGEK

A SmartGames játékok egyszemélyes logikai és készségfejlesztő játékok, de ez nem jelenti azt, hogy csak egyetlen személy vehet részt a kihívások megoldásában. Sőt, a közös munka kulcsfontosságú része a SmartGames élményének. A szülőket és tanárokat arra ösztönözzük, hogy játszanak a gyerekeikkel és diákjaikkal, kérjenek visszajelzést és ösztönözzék a játékokról szóló beszélgetéseket. A nagyobb gyerekeket arra ösztönözzük, hogy oldják meg a kihívásokat együtt.

NYELVI KÉSZSÉGEK

Sok SmartGames játék ösztönzi a korai nyelvi készségek fejlődését. Az olyan fejlesztő játékok, mint a Bunny Boo és a Hófehérke és a hét törpe például segítik a kommunikációt a "Bent," "Kint," "Fent," "Lent," és más fogalmak megértését és használatát. A Trükkös teher nevű játék csodálatos lehetőséget kínál a színekről és a formákról való kommunikációra és a játékos tanulásra.


ÖNBIZALOM ÉPÍTÉSE

Alapvető sikerélményt ad, amikor megoldjuk egy játék kihívását és feladványát. A SmartGames logikai játékoknál, nem csak egyéni kihívásokat oldanak meg a gyerekek, hanem a szerteágazó készségeket is fejlesztik, amelyekre szükségük van a későbbi kihívások megoldásához.

A gyerekek a játék során megtanulják, hogy gyakorlással és koncentrációval képesek fejleszteni azokat a készségeiket, amelyekre az összetettebb problémák megoldásához van szükségük.

kandh_v2