Játék és Tanulás
KEZDŐDHET A JÁTÉK!
KÉSZSÉGFEJLESZTŐ JÁTÉKOK MINDEN KOROSZTÁLYNAK

A gyerekek számára a játék az egyik legfontosabb tevékenység, a fejlődés alapvető tényezője. Ezen keresztül tapasztalják meg a körülöttük lévő világot, ismereteket szereznek, és ezen át dolgozzák fel az eseményeket. Több területen is fejlesztő hatásúak egyszerre. Nagyszerű, hogy általuk úgy van lehetőségünk fejleszteni gyermekeink kicsi elméjét, hogy észre sem veszik, hiszen csupán játszanak. 

A játék révén a gyerekek kognitív, szociális és nyelvi készségeket tanulhatnak, és az önbizalmukat is építhetik, ami elengedhetetlen a élet kihívásaival való megbirkózáshoz.

Fontos nevelési eszköz, mivel a játék felszabadult légkörében a gyermek mindig őszintén viszonyul környezetéhez, jellembeli tulajdonságait nem tudja leplezni, annak értékei és hiányosságai önkéntelenül, szabadon nyilvánulnak meg.


JÁTSSZ OKOSAN, TANULJ JÁTSZVA

Az általunk forgalmazott Smart Games, Smartmax és Geosmart játékok egészen kisgyermek kortól segítenek a legfontosabb készségek fejlesztésében. Korosztály szerinti csoportosításban, találunk 0-3 éves korig fejlesztő építőjátékokat, óvodásoknak és iskolásoknak is, nehézségi fokozatt szerint eltérő készségfejlesztő, logikai játékokat. 
A Smart Games játékok úgy lettek tervezve, hogy a gyerekek különféle kognitív készségeket használva oldhassák meg a kihívásokat. Ezért ki van emelve a játékok dobozain is, hogy melyek a legfontosabb kognitív készségek, amelyet a játék fejleszt.

Küldetésünknek érezzük, hogy a játékok fejlesztő hatásainak ismeretét folyamatosan bővítsük, a szülőknek és a tanároknak is segítséget nyújtsunk a választásban! Válogass kedvedre a termékeink között, és ha segítségre van szükséged, fordulj felénk bizalommal!

KOGNITÍV KÉSZSÉGEK

Fejleszd a Térlátás és Tervezés készségeket, amikor a Három Kismalac játékot játszod. Serkentsd a Vizuális Észlelés-t és a Problémamegoldó készségeket a Szín kép kihívásainak megoldása során.

További információkért nézd meg teljes listánkat a Kognitív Készségekről, amiket a Gyerekfejlesztő által forgalmazott játékok fejlesztenek:

Kognitív Készségek

- LOGIKA
- FIGYELEMFEJLESZTÉS, KONCENTRÁCIÓ

- BESZÉDFEJLESZTÉS, BESZÉDKÉSZSÉG

- MEMÓRIAFEJLESZTÉS
- TÉRLÁTÁS
- FLEXIBILIS GONDOLKODÁS
- TERVEZÉS
- PROBLÉMAMEGOLDÁS
- GYORSASÁG
- VIZUÁLIS ÉSZLELÉS, ÉRZÉKELÉS

 

LOGIKA ÉS PROBLÉMAMEGOLDÓ KÉPESSÉGET FEJLESZTŐ JÁTÉKOK

Különösen nagy figyelmet kapnak ma már a logikai, problémamegoldó és gondolkodást fejlesztő játékok. 

logikai játékok nagyszerű lehetőséget adnak a sikerélmény megszerzésére, a nehezen alkalmazkodó gyerekek számára is. Növekedhet az önbecsülés, a kitartás és a kreativitás is szabad terep kap a kibontakozásra. A problémamegoldáshoz gyakorolhatják a megfigyelést, a szabálykövetést, a logikus- és kreatív problémamegoldó gondolkodást.

Játékos gyakorlásra ad lehetőséget az óvodáskorú és kisiskolás gyerekek számára a Nyúlugró logikai készségfejlesztő játék, ahol egy színes táblán ugrálunk a nyulainkkal az üregekbe, át a gombákon és a mozgékony rókán. Ez az igazán szórakoztató logikai játék 100 különböző nehézségi szinttel, biztosan sokáig leköti majd.
A logikai játékok verseny helyzetek átélésre is lehetőséget adnak, hívd ki a barátaidat és családtagjaidat egy barátságos agypárbajra! Az IQ játékok, IQ Mini Hexpert több mint 120 db, különböző ehézségi fokozatú feladványt tartogat az agyad számára! A zsebméretű IQ-rejtvényt az iskolába és a munkahelyedre is magaddal viheted, hogy kihívd az osztálytársaidat, kollégáidat egy játékos fejtörő versenyre!

LOGIKAPROBLÉMAMEGOLDÁS , FIGYELEMFEJLESZTÉS , SZOCIÁLIS KÉSZSÉGFEJLESZTŐK 

A Smart Games, Smartmax és Geosmart játékok egyszemélyes logikai és készségfejlesztő játékok, de ez nem jelenti azt, hogy csak egyetlen személy vehet részt a kihívások megoldásában. Sőt, a közös munka kulcsfontosságú része a játéknak. A szülőket és tanárokat arra ösztönözzük, hogy játszanak a gyerekeikkel és diákjaikkal, kérjenek visszajelzést és ösztönözzék a játékokról szóló beszélgetéseket. A nagyobb gyerekeket arra ösztönözzük, hogy oldják meg a kihívásokat együtt. 

Iskolások számára ajánljuk a Almamérce oktató játékot, amelynek segítségével a gyerekek ellenőrzött keretek között gyakorolhatják a szociális készségeket, mint a nézőpontok megbeszélése, vita, az egymásra való odafigyelés.

BESZÉDFEJLESZTÉSKOMMUNIKÁCIÓ , TÁRSASJÁTÉKOK

TÁRSASJÁTÉKOK GYEREKEKNEK  

Amennyiben társasjátékot vásárolunk, érdemes a szabály elolvasása előtt csupán a részeit megtekinteni. Ebben az esetben számos egyéb felhasználási mód is eszünkbe juthat, amit a szabály nem tartalmaz. A játék használata során nem fontos mindig meghatározni azt, hogy ki nyert. A lényeg az élvezete és motiváló erejének kiaknázása a fejlesztés hatékonyságának növelése érdekében.


NYELVI KÉSZSÉGFEJLESZTŐK - BESZÉDFEJLESZTÉS, BESZÉDKÉSZSÉG

Sok Smart Games játék ösztönzi a korai nyelvi készségek fejlődését. Az olyan fejlesztő játékok, mint a Bunny Boo és a Hófehérke és a hét törpe például segítik a kommunikációt a "Bent," "Kint," "Fent," "Lent," és más fogalmak megértését és használatát. A Trükkös teher nevű játék csodálatos lehetőséget kínál a színekről és a formákról való kommunikációra és a játékos tanulásra.

BESZÉDFEJLESZTÉSKOMMUNIKÁCIÓ


ÖNBIZALOM ÉPÍTÉS 

Alapvető sikerélményt ad, amikor megoldjuk egy játék kihívását és feladványát. A Smart Games logikai játékoknál, nem csak egyéni kihívásokat oldanak meg a gyerekek, hanem a szerteágazó készségeket is fejlesztik, amelyekre szükségük van a későbbi kihívások megoldásához.

A gyerekek a játék során megtanulják, hogy gyakorlással és koncentrációval képesek fejleszteni azokat a készségeiket, amelyekre az összetettebb problémák megoldásához van szükségük.

MEMÓRIA ÉS KONCENTRÁCIÓ FEJLESZTÉSE JÁTÉKKAL

A tanulás alapja a memória, alapvető feladata van az információk megjegyzésében és tárolásában. Az emlékezőképesség már egészen kisgyermekkortól fejleszthető. A memorizálás során, fejlődik a koncentrációs képességünk is, képesek vagyunk az adott feladatra összpontosítani és kizárni a figyelmet zavaró tényezőket.

Minden egyes játék, ami megköveteli az utasítások követése és a folyamatok kritériumok szerinti szervezése

Nyúlpiknik memóriafejlesztős játékunk, már óvódáskortól játszható. Éhes nyulak ugrálnak a veteményeskert körül és különböző zöldségeket találnak, amikor a levelek alá néznek. Emlékszel, melyik zöldséget hova ültettétek? Ha nem, akkor a föld alatt élő állatok visszaviszik a zöldségeket a kertbe! Legyél az első, aki összegyűjti mind a 4 különböző zöldséget!

A MEMÓRIÁT ÉS A KONCENTRÁCIÓT FEJLESZTŐ JÁTÉKOKAT ITT TALÁLOD:
MEMÓRIAFIGYELEMFEJLESZTÉS


FIGYELEMFEJLESZTÉS ÉS KONCENTRÁCIÓ


Miért fontos a figyelem fejlesztése már óvodás kortól kezdődően? Ebben az életkorban a gyerekek a környezetükből érkező információk feldolgozásával ismerik meg a világot. A legtöbb esetben a figyelmük arra irányul, ami felkelti az érdeklődésüket. Az óvodás évek során a spontán figyelem egyre inkább tudatos figyelemmé válik, az iskolás évek alatt pedig a tanuláshoz már erre lesz szükségük. A figyelem tudatos irányítása már nagyobb erőfeszítést igényel a gyerekektől, ezért a kialakulása is egy hosszabb folyamat, amelyet nagyszerűen alakíthatunk, ösztönözhetünk sok-sok játékkal. 

Minden gyerkőcnek megvannak azok a területei, amelyek számára érdekesek. Ha ehhez kapcsoljuk az adott játékot, akkor nagyobb az esély, hogy megragadjuk a figyelmét és ez az első lépés ahhoz, hogy aztán egyre hosszabb és kitartóbb ideig legyen képes figyelni.

Könnyen felkelti a figyelmet és fejleszti a koncentrációs képességet, a Piroska és a Farkas című játék, ami a jól ismert történet tematikáját használó, készségfejlesztő játék óvodás kortól. Érdeklődési kör szerint, iskolásoknak elérhető a hordozható 3D-s focilabda kirakó , a Plug and Play Focilabda, ami megtornáztatja az agyat.

A KONCENTRÁCIÓT FEJLESZTŐ JÁTÉKOKAT ITT TALÁLOD:

MEMÓRIA , FIGYELEMFEJLESZTÉSLOGIKA


VIZUÁLIS ÉSZLELÉS - TÉRLÁTÁS
 

Tudtad, hogy a képek és formák gyors, megbízható felismerése nélkülözhetetlen például az írás, olvasás tanulásához is. Ezt a vizuális észlelést fejlesztő eszközökkel tudod segíteni. Ha gyermeked bizonytalan az irányok,
a tér- és síkbeli tájékozódás
terén, akkor ezt is érdemes gyakorolnotok, játékos formában.

Találd meg a megfelelő formákat és színeket, a szuper szórakoztató Szín kép  készségfejlesztő játékunkkal. Egyszerűnek hangzik? Próbáld ki, és máris rájössz, hogy véletlenszerűen nem lehet megtalálni a megoldást. Itt bizony gondolkodni kell! A folyamatos szórakozva tanulást a 100 feladvány, és a sok színes ábralapka biztosítja!

A VIZUÁLIS ÉSZLELÉST FEJLESZTŐ JÁTÉKOKAT ITT TALÁLOD:

TÉRLÁTÁSVIZUÁLIS ÉSZLELÉS , FINOMMOTORIKA , TERVEZÉS

MOZGÁSKOORDINÁCIÓ FEJLESZTÉS - FINOMMOTORIKA

Kúszás, mászás, szaladgálás, ugrálás - a nagymozgások fontos alapkövei a gyermek fejlődésének. Az iskoláskor előtti években a leghatékonyabb tanulási forma a mozgás! A mozgásfejlesztő játékok segítségével működésben lehet hozni az érzékleteket feldolgozó agyi központokat is, a mozgás tehát az értelmi fejlődés alapja.

Az iskolában nélkülözhetetlen képesség az írás tanulásához. Az erre a területre fókuszáló fejlesztő eszközök nagyon népszerűek, a finommotorikát fejlesztő játékoknál egész kicsi kortól fejleszthető a szem-kéz koordináció, a finom-motorika, a rész-egész viszonyának megértése, a térlátás, a kreativitás és a konstruktív gondolkodás, a színek megismerése.

Finommotoria fejlesztésre tervezett játékok a Smartmax mágneses építőjátékai a legkisebb korosztálynak szólnak. Már 1 éves kortól gond nélkül játszhatnak vele a kicsik, mert nincs kieső alkatrésze az elemeknek és a mágnesrudak mérete tökéletesen illik a picik kezébe. A gyermek szórakozva ismerheti meg a mágnesességet, a színeket, és a rész-egész viszonyát.

A darabok hatalmas méretének köszönhetően egészen kis kortól játszhatóak, kiegészítő dobozokkal bővíthetőek. A különböző szettek egymással szabadon kombinálhatóak, így egyre nagyobb és nagyobb építményeket hozhatsz létre!

Az egyik legkedveltebb játékok az emberi figurák és állatos építőelemek, amiket változatos kombinációkban képesek a kisgyermekek össze illeszteni. Ilyen a legkisebb korosztálynak szóló MY FIRST SAFARI ANIMALS mágneses építőjáték vagy a szintén népszerű SAFARI PARK JR. készségfejlesztő játék 3 éves kortól.
A játék segítségével a gyermek szórakozva ismerheti meg a mágnesességet. A készlet 18 db elemet és 6 db állatot tartalmaz, egyéb kiegészítők, mint az állatok szállítására alkalmas építhető vonat is tartozik a termékcsaládhoz.

FINOMMOTORIKATÉRLÁTÁS , 

kandh_v2